Mitt barn är yngre är tre år. Finns det någon verksamhet där mitt barn redan nu kan leka och umgås med andra svensktalande barn?

Ja, det finns en svensk lekgrupp för mindre barn. Lekgruppen är för barn mellan 0-3 år. Gruppen träffas varje torsdag mellan kl.10.00-12.00 hemma hos varandra eller i en park om vädret tillåter. Vi pratar svenska, fikar och barnen leker tillsammans. Om du vill veta mera eller vill komma med lekgruppen kontakta: ordforande@skolforeningen.org

Vad gör man som läsförälder och rastvakt?

Som läsförälder är man ansvarig att läsa för barnen under deras fikastund. Låt gärna ert skolbarn välja en bra bok hemifrån. En bok brukar vara lagom.

Som rastvakt, efter sagan är läst, är man ansvarig för att se till att barnen har en trevlig rast och inte springer omkring och stojar för mycket, klättrar på möblerna, spelar på pianot eller går upp på övervåningen. Ute kan de bara vara om lärarna går ut med dom, vilket barnen mycket väl vet. 

Barnen gillar att deras föräldrar läser och lärarna hinner göra iordning läxorna, så ni är populära när ni är läsföräldrar!

Tack för hjälpen!