Styrelsen består av Håkan Olsson (ordförande), Ulrika Beard (kassör), Jessica Erkine och Susanne Burns (evenemangsansvariga), Vanya Avramova (kommunikationsansvarig), Åsa K Davis (sekreterare) och Jen Apfel (ledamot).

Håkan med sina barn

Ordförande: Håkan Olsson 

Jag kom till Seattle 1998 via mitt jobb på Microsoft. Jag träffade min amerikanske fru, Kim, som är från Wyoming och blev kvar här i denna fantastiska stad. 2012 blev det tvillingpojkar som nu har gått på svenska skolan i tre år. Vi gillar att upptäcka naturen via skogspromenader, och på sommaren njuter vi av båtlivet här i Seattle. Och på vintern blir det skidåkning när vi får tid. Vi tycker det är viktigt att våra pojkar har möjlighet att upptäcka svenska traditioner och språk, och vi har försökt så gått det går att vänja dem med två språk sedan de var nyfödda.

E-mail: ordforande@skolforeningen.org


Åsa med sina barn

Sekreterare: Åsa K Davis

Jag flyttade till Seattle våren 2001 för att göra min post-doc på University of Washington. Jag bor nu här i Seattle med min Amerikanska man och två barn. På fritiden tycker jag om att åka skidor, cykla och promenera och att upptäcka Seattle med omnejd. Jag har två barn i Svenska skolan. De går i Gula och Mörkblå gruppen. Svenska Skolan är viktig för oss då  vi får lära känna och umgås med andra Svenska familjer och fira Svenska traditioner. Barnen älskar Svenska Skolans bibliotek där de lånar svenska böcker och filmer varje vecka.


Temporär bild för Ulrika Beard

Kassör: Ulrika Beard

Foto och bio kommer snart…

E-mail: kassor@skolforeningen.org


Temporär bild för Vanya Avramova

Kommunikationsansvarig:  Vanya Avramova

Foto och bio kommer snart…

E-mail: skolbladet@skolforeningen.org


Jessica med två av sina barn

Aktivitetsansvariga:

Jessica Erkine

Jag flyttade till Seattle området i 2016 med min man och våra tre barn. Vi kom hit via England, Dubai och New York – på tio år har vi bott i fem städer! Alla mina barn går nu i Svenska Skolan: Elsie som är 7 år, Sybil som är 5 och Clement, 3 år. De trivs verkligen i Svenska Skolan och jag tycker det är så viktigt för dem att använda deras svenska med människor förutom mig. Dessutom är det roligt med den kulturella delen också, som till exempel Lucia och sommaravslutningen. De sista åren har jag varit mamma på heltid, men innan barnen jobbade jag med marknadsföring och på Svenska Ambassaden i London. Jag och familjen försöker att resa så mycket vi kan (Västkusten av USA är en ny upplevelse för oss) och att njuta av den vackra naturen som finns i Washington. Jag har till och med åkt skidor för första gången!

Temporär bild för Susanne Burns

Susanne Burns

Foto och bio kommer snart

E-mail:  evenemang@skoloreningen.org


Jen Apfel som Pippi Långstrump

Ledamot: Jen Apfel

Bio kommer snart…